Svenska stjärnor i världen

Artisteri och skådespeleri är en stor del av vår värld, det finns många kända artister och skådespelare. Och inte minst svenska kända artister och skådespelare som har slagit igenom världen över. Det är sällsynt att hitta en artist och/eller skådespelare som slår igenom i världen, speciellt i Sverige. Men i Sverige finns det många stjärnor, skådespelare som sångare, som har blivit världsartister. För att bli en stjärna så krävs det att man har en unik talang som fångar människors intresse, oavsett om man vill bli sångare eller skådespelare. Det är en stor konkurrens i artist – och skådespelerivärlden idag så det är väldigt viktigt att man är unik på sitt sätt. Det pratas mycket om att vara genuin och äkta när man är en artist, och på så sätt kan man också förmedla det man vill förmedla till sin omgivning. Men det finns givetvis fler faktorer som spelar in för att man ska kunna bli en stjärna och slå igenom internationellt.

Några svenska kändisar som slagit igenom i världen

I Sverige finns det flera stycken som har slagit igenom med sitt artisteri och/eller skådespeleri. Vi har bland annat skådespelarna Alexander Skarsgård, Peter Stormare, Stellan Skarsgård, Noomi Rapace och Ingrid Bergman. Svenska artister som tagit världen med storm är bland annat Avicii, Swedish House Mafia, ABBA, Roxette, Robyn och Europe. Avicii som egentligen hette Tim Bergling finns tyvärr inte vid liv idag, men hans musik lever ännu och är känd över hela världen. Hans karriär gick i en rasande fart och hans kända låtar toppade spellistorna länge. Efter att Avicii gick bort så har man upprättat en dokumentär om hans liv och hur hans karriär såg ut. Dels för att hedra honom, men även för att se hur han egentligen mådde. Avicii är en stor stjärna och man kommer alltid minnas.

Några svenska kändisar som slagit igenom i världen

Skådespelare

Alexander Skarsgård som är son till Stellan Skarsgård är en skådespelare som tagit efter sin pappa Stellan, då de båda har slagit igenom och blivit världskända. De medverkar i många filmer, både svenska och amerikanska och har varit väldigt aktiva på bioduken. Några av de filmer som Alexander Skarsgård har medverkat i är ”Legenden om Tarzan”, ”Zoolander 2” och ”Long Shot”. Han har sedan barnsben varit intresserad av skådespeleri eftersom han brås på Stellan, som också är en världskänd skådespelare. Stellan Skarsgård har även han medverkat i många filmer och slagit igenom internationellt. En del filmer som Stellan har medverkat i är ”Avengers: Age of Ultron”, ”Berättelsen om Askungen”, ”Romeo & Juliet” och ”Thor: The Dark World. Det är inte så konstigt att Alexander följer samma fotspår som sin pappa eftersom skådespeleriet verkar tillhöra det släktet.

Peter Stormare

En annan stjärna som slagit igenom världen över är Peter Stormare. Peter har medverkat i många filmer, svenska liksom amerikanska och fortsätter att trappa uppåt i karriären. Peter har sedan ung ålder varit intresserad av skådespeleriet och gick teaterskolan i Stockholm, där han tog examen 1981. Sedan började hans karriär och efter det har han bara klättrat uppåt. Några av de filmer som Peter har medverkat i är ”Midnattssol”, ”John Wick: Chapter 2”, ”Rupture”, ”Untill Dawn” och ”Dark Summer”.