Nya världskända popartister

Idag är det hård konkurrens att lyckas som popartist men har man talang och är redo för att kämpa hårt för att nå framgång så är det möjligt.

Varje år ser man nya artister träda fram när de producerar nya låtar som blir omtyckta av sina lyssnare. Som artist finns det flera olika sätt för att nå ut så som att delta i olika musiktävlingar eller att lägga ut musik på Youtube och hoppas på att på så sätt kunna bli upptäckt av andra som också jobbar med musik. Det som gäller för att lyckas är så mycket mer än att man kan sjunga, det gäller att kämpa hårt och sätta mål för hur musikkarriären ska kunna utvecklas. Konkurrensen är såklart hård idag när det finns många som kan sjunga men det är möjligt att lyckas för varje år kan man se flera nya artister träda fram. Vilka är några av artisterna som fått sina genombrott de senaste åren och på så sätt blivit nya världskända popartister?

Duktiga artister

Billie Ellish född 2001 är artisten som på rekordtid hunnit göra ett namn för sig internationell. Hon släppte sin första singel 2016 och hennes första studioalbum kommer att släppas mars 2019. Albumet kommer att heta ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ och släppas i slutet av mars. Hennes musikintresse kommer från att hennes familj alltid varit intresserad av musik där bland annat hennes storebror Finneas varit en stor inspiration i hennes musikframgång. Framtiden ser mycket ljus ut för Billie Ellish. Dua Lipa är en duktig artist född 1995 från England med ursprung från Kosovo. 2018 vann hon priset som ’bästa kvinnligartist’ och ’årets genombrott’ i Brit Awards. Hon vann priset i kategorin ‘bästa nya artist’ på 2019’s Grammygala. Hon släppte sitt första album 2017 innan dess släppte hon covers på Youtube vilket gjorde att hon till slut fick skivkontrakt med skivbolaget ‘Warner Music Group’. Det ser ljust ut för Dua Lipa och framgångarna lär försätta för artisten. Julia Michaels är en artist född 1993. Hon började sin karriär genom att skriva låttexter till stora artister så som Selena Gomez, Shawn Mendes och Britney Spears. 2017 bestämde hon sig slutligen för att skaffa sig en egen solokarriär vilket gick bra och 2018 blev hon nominerad i hela två kategorier på Grammygalan vilket var ’bästa nya artist’ och ’årets låt’. Michaels framtid ser ljus ut då hon under 2019 bland annat släppt nya låtar tillsammans med Niall Horan och Selena Gomez.Alessia Cara är en duktig popartist från Kanada född 1996. Hon vann priset som ‘bästa nya artist’ på grammisgalan 2018 även fast hon hade släppt sitt debutalbum några år tidigare, nämligen 2015. Hennes vinst på grammisgalan gjorde att hon blev den första popartisten från Kanada att vinna just det priset. Cara är en av de världskända artisterna som började sin karriär på Youtube genom att sjunga covers på några av hennes favoritlåtar tills hon blev upptäckt och bestämde sig för att hon ville satsa seriöst på musiken.

Duktiga artister