Nya popartister

I en värld som ständigt är på framkant och under utveckling kommer det också ständigt nya popartister framklivandes.

Det finns allt färre popstjärnor som lyckas klamra sig fast på topplistorna under en lång tid och som kan förvänta sig en livslång karriär. Istället är det rotation som oftast gäller och musiken idag handlar mycket om vad som är trendigt för tillfället. Musikindustrin och dess bolag följer därför trender och efterfrågan för att sälja skivor och hålla intresset vid liv hos sina lyssnare.  I jämförelse med popartister från förr och nyproducerade tillskott är det väldigt stor skillnad. Idag fajtas musikerna och artisterna i en musikindustri som det är allt svårare att slå sig fram igenom. Trots detta är det tack vare sociala medier som till exempel Instagram eller facebook lättare att få följare och sprida sitt material till skivbolag. Och detta har gjort att nya stjärnor som till exempel Justin Bieber samt Zara Larsson kan ta tronen på topplistor som nya tillskott till den enorma musikindustrin.

Zara Larsson

Den stora svenska stjärnan Zara Larsson har fascinerat en hel värld av lyssnare och är idag globalt känd och verksam. Hon slog igenom i tävlingen Talang år 2008 som 10 åring där hon vann med låten “My heart will go on”.  Efter flera projekt och skivsläpp vart hon år 2012 signed med skivbolaget TEN Music Group som ägs av Universal. Detta är det bolag som Zara Larsson fortfarande är signad och jobbar med. Genom sin karriär har Zara varit väldigt öppen med olika samhällsfrågor vilket hon både har fått uppskattning och kritik för. Hon inriktar sig på att öppna diskussioner vad gäller kvinnor i musikbranschen och andra feministiskt inriktade frågor. Hon vart till exempel väldigt uppmärksammad efter att ha delat flera inlägg från Ung Vänster om våldtäkter. Förutom sin intensiva musikkarriär är hon också involverad i andra projekt vad gäller mode och kläder.

Sabina Ddumba

Sabina Ddumba är också från Sverige och har även innan sin debut varit verksam i flera stora musikprojekt. Hon sjöng till e År 2014 släppte Ddumba sin debutsingel som fick namnet “Scarred for life”. Denna singel följdes upp av två andra singlar som fick namnen “Effortless” samt “Not too young”. Dessa två singlar var på svenska topplistan under en mycket lång tid och var mycket populära. xempel på Katy Perrys låt “Walking on air” och hon sjöng även i flera körer som barn. Även fast Ddumba enbart har varit verksam under några år har hon fortfarande fått flera stora utmärkelser och priser. Hon vann bland annat pris som årets nykomling under P3 Guld-galan år 2016. Samma år vart hon också väldigt uppmärksammad för sin smak och klädstil och vann pris som Årets bäst klädda kvinna av tidningen ELLE. Efter Sabina Ddumbas medverkan i succéprogrammet Så mycket bättre tog hon också plats i det svenska folkets hjärtan och hennes tolkning av Uno Svenningssons låt “Vågorna” spelades flitigt runt om i Sverige och på Spotify. Sverige är ett land som är känt för att leverera stora popstjärnor till omvärlden. Varje år upptäcks nya musiker och artister runt om i landet.

Sabina Ddumba